Properament a l’Escola d’Estiu d’ACTE 2022

Bullying: Creació d’estratègies per a la prevenció, detecció i gestió de crisis

Curs reconegut pel Departament d’Educació

Objectius generals

El bullying ha existit tota la vida però en els últims temps, malauradament, ha agafat força i reputació.

A les aules, l’assetjament físic i psicològic, individual o col·lectiu, afecta el ritme de la classe i el desenvolupament dels alumnes com a persones. Els professors tenim una feina gestora i mediadora per a prevenir-lo, detectar-lo i, si es dóna el cas, ajudar a gestionar solucions efectives. L’ideal seria quedar-nos al nivell de prevenció i en aquest taller mostrarem eines perquè sigui així.

 

 • Aprendre a observar i detectar perfils d’alumnat.
 • Ser capaços de dissenyar activitats que fomentin els valors i la convivència per a crear eines de prevenció.
 • Detectar, en la mesura del possible, els maltractaments físics i psicològics.
 • Relació Mestres-alumnes-família
 • Mediar en gestions de crisi davant d’atacs evidents.

A qui va dirigit el curs?

El curs està dirigit a totes les persones que desitgin conèixer sobre les dinàmiques existents del bullying i el cyberbullying, independentment si es tracta de finalitats acadèmiques, professionals o d’altres.

Pel seu caràcter transversal, podrà servir tant a educadors i estudiants de l’àrea de l’educació i el treball social, com a familiars i cercles pròxims de persones que hagin estat en situacions d’assetjament.

És un curs introductori, per tant no cal tenir coneixements previs per a poder participar. El que sí que necessitaràs és un ordinador amb connexió a Internet, ja que de moment no farem cursos presencials.

Temari

Intentem que tots els cursos siguin 100% pràctics des del primer minut, creant simulacions o realitzant exercicis.

 • El concepte bullying: Què és i què no és
 • Introducció a la diversitat a les aules (perfils d’alumnat)
 • Identificació de casos d’assetjament: tipologies i com encarar-los
 • Eines per a la convivència (prevenció)
 • Projecte

Formats de curs

Presencial

ANUL·LADES PEL COVID-19

Vine a classe a una de les escoles amb les que col·laborem a Barcelona, ​​Girona, Mataró, Granollers, Castelldefels i altres ciutats.

Online

Connecta’t al meu campus des d’on vulguis, quan vulguis i segueix les classes al teu ritme. O bé assiteix a les classes a través de Teams, Meet o altres eines.

Intensius i on job

Ara en format online pel COVID-19!

Si tens poc temps o no pots deixar al 100% el teu negoci o servei, en 4 hores de taller podràs aprendre les bases d’aquesta plataforma per aplicar-les en el teu dia a dia.

Tens dubtes?

Et donem resposta als dubtes més comuns que et puguin sorgir sobre els nostres cursos a l’apartat de preguntes freqüents. Però si tot i així hi ha coses que voldries saber, omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu per resoldre-les.

  Informació bàsica de protecció de dades:
  Responsable del tractament: Helena Batlle Finalitat: enviament d'informació comercial. Legitimació: el teu consentiment. Destinataris: no es cediràn a tercers, menys com a obligació legal. Per a l'enviament de la informació utilitzo la plataforma d'Active Campaign, Inc. companyia amb seu a EUA acollida a l'Acord EU-US Privacy Shield. Drets: Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació o suprimir les dades a bajas@helenabatlle.es. Per a més informació consulta la nostra politica de privacitat